Buchet de mireasa cu hortensie alba si orhidee

(Acest articol este dedicat viitoarelor mirese din Brașov)

Pentru nu ai experiență în alegerea aranjamentelor florale, vreau ți dau câteva indicii în următoarele rânduri.

Înțeleg există conaționali tuciurii în piață, care vând flori de o calitate îndoielnică, ce se scutură în 24 de ore, și probabil oferă preturi incredibil de mici, numai ca scape de ele. Dar ce trebuie știi este noi cumpărăm flori din Olanda. Florile nu sunt ieftine, gândește-te fiecare trandafir costă 12-14 lei în florărie, o hortensie 40 de lei, etc. Bujorii uneori îi cumpărăm cu 20 de lei firul.

Acum uită-te la un aranjament floral spectaculos și numără florile (nu mai vorbim de verdeață, care și ea e foarte scumpă). Cât consideri ar trebui coste un aranjament floral pentru nunta ta?

 

Aranjament floral cu hortensie si orhidee

Știm puterea de cumpărare este mică în România, dar dacă la o nuntă de 250-300 de persoane ai un buget de 3000 de LEI (!!!!), înseamnă 10 lei/ persoană. Ce poți face cu acești bani e mergi în piață, cumperi 250-300 de trandafiri și oferi câte o floare fiecărui invitat.

Ideea e la unghii nu negociem, la make-up nu negociem, la coafor plătim cât ni se cere, la service-ul auto plătim la fel, dar avem impresia florile sunt un accesoriu neimportant și nu ne interesează, doar fie acolo ceva pe mese.

Dar, surpriză, floriștii au de plătit chirie, utilități, salarii, taxe, materiale, suporturi pentru flori, substanțe care păstreze florile proaspete cât mai mult timp. În plus de asta, trebuie și trăim. Așa cum tu nu muncești pe degeaba la jobul pe care-l ai, nici nouă nu ne place muncim degeaba.

Ok, există și floriști care exagerează cu preturile și care lovesc în clienți (cu această ocazie le urez le fie rușine!!!) – se știu ei care sunt. Dar există și oameni civilizați, cu prețuri civilizate, care fac ARTĂ FLORALĂ, nu bătaie de joc, iar eu încerc educ clienții înțeleagă ce înseamnă un preț corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?